20-25 stk
Norsk
5 dl hvetemel
2,5 dl romtemperert smør2,5 dl sukker
2 romtempererte egg
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts salt
200 g lys sjokolade i små biter (også godt med Non Stop eller det du liker best istedenfor sjokolade)
Bland smør og sukker godt
sammen til den blir kremaktig.
Visp inn ett egg om gangen.Bland alt det tørre sammen og rør det inn i røren.
Hell inn sjokoladebitene.
Lag små kuler med en spiseskje og legg dem på ett brett med bakepapir (pass på og ikke legg dem for nære hverandre).
Stekes i ovnene på 200⁰ til de er lysebrune på toppen.
English
5 dl plain flour
2,5 dl butter (room temperature)2,5 dl caster sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
200g light chocolate in small pieces (also good with Non Stop or anything you like instead of chocolate)
Mix butter and casting sugar
together until it becomes creamy.
Whisk in eggs one at a time. Mix all dry ingredients together and stir into the batter.
Pour pieces of chocolate into the batter.
Make small lumps and place them on a plate with baking paper (do not put them too close to each other).
Bake in the oven at 200 ⁰ until they are light brown on the top.
Historie:
Amerikanske
kjeks ble laget første gang ved et uhell av en dame ved navn Ruth Graves
Wakefield i 1930. Hun eide en populær restaurant i Whitman, Massachusetts.
Wakefield sies å ha laget sjokoladekjeks og gikk tom for vanlig bakesjokolade,
for å erstattes dette brukte hun ødelagte biter av semi-søt sjokolade fra
Nestlé og tenkte at de ville smelte og blandes inn i røren. Det gjorde de ikke
og sjokoladekjeksen ble født.
History:
American cookies were made
first by accident by a woman named Ruth Graves Wakefield in 1930. She owned a
popular restaurant in Whitman, Massachusetts. Wakefield is said to have been
making chocolate cookies and on running out of regular baker's chocolate,
substituted broken pieces of semi-sweet chocolate from Nestlé thinking that
they would melt and mix into the batter. They did not and the chocolate chip
cookie was born. LUN International x
No comments:
Post a Comment