3/14/2014

Thai vårruller (50 stk)


DETTE TRENGER DU:
 600g KYLLINGKJØTTDEIG
 300g GULROT
 200 g HODEKÅL
 1PK (80G) GLASSNUDLER
 1 EGG
 1PK VÅRRULL PAPIR
 OLJE (TIL STEKING)
 CA. 20g BULJONGPULVER (THAI)
 ½ TS PEPPER
 4SS ØSTERSSAUS
 ½ TS SUKKER


SLIK GJØR DU
Riv papiret fra hverandre forsiktig og legg de i en boks så de ikke tørker.
Halvstek kyllingkjøttdeigen, ta vekk kraften og sett kjøttdeigen til side.
Legg glassnudler i lunket vann i ca 15 minutter. Sil av og skjær opp.
Skjær gulrot og kål i tynne strimler og passe lengde. Bruk gjerne ostehøvelen til det. Du kan også grov hakke i en kjøkkenmaskin.
Bland alle ingredienser i en bolle sammen med kjøttdeigen og krydderblandingen. Så er det bare å rulle. Visp egget og bruk te til lim når du ruller.

Steking:
Ha olje i en panne(wok) til at rullene kan flyte. Varm oljen passende varm. Leg så 4-5 vårruller om gangen. La dem steke til de blir gylden brun, ca 6-10 minutter.



Norsk:
Vårruller er det norske navnet på paraplybetegnelsen for en rekke svært utbredte østasiatiske matretter. De kan tilberedes på forskjellige måter, men består alltid av en pastalignende tynn deig som pakker inn et fyll som kan bestå av kjøtt, fisk eller grønnsaker.
Vårrullene kan være frityrstekt, men det finnes også ukokte varianter.
Navnet vårrull kommer av den kinesiske preferansen a servere den til vårfesten.

Engelsk:
Spring rolls is the Norwegian name of the umbrella term for a number of very common East Asian cuisines. They can be prepared in different ways, but always consist of a paste-like thin dough packages in a filler which can consist of meat, fish or vegetables.
Spring rolls can be fried, but there are also uncooked varieties.
The name spring roll comes from the Chinese preference a server to the Spring Festival.


LUN International x

No comments:

Post a Comment